Saturday, 4 February 2012

Our memories together!

Salam semua.
Aku rindulah dengan Juwairiyahs a.k.a Jue's member. 2 tahun sesama berjuang sebagai junior dan senior. Part senior ahh best and awsem kan?! Hehehe. As Junior best jugak tau, sampai ada sorang senior ni sepak terajang pintu dorm kitaorang. Sebab time tu Jue's bising dan menganggu dieorg yang nak Spm. Alah, senarnya senior jeles tengok kitaorg rileks gila, memandangkan dieorang kena bertukus lumus. Haha. Ada kitaorang kisah pasal senior. Jue's ni antisenior adalah. Dalam dorm, haaa ambik kaw time gossip senior. Fuhhhh memang pedas.

Jue's memang best sebab susah senang sesama. Kalau nampak sorang nangis ke, mood lain macam ke, muka seposen ke, mesti ada yang perasan pastu sibuk tanya "Eh, pehal tu? " . *wink. Caring tak ayat? Haha. Alhamdulilah kami senantiasa united. Cewah, nak perli dorm lain lewtew.


Ours! Muka tak ikhlas senyum sebabkan baru balik dari Lonjakan Saujana. Memang muka penat ah kitaorang bagi. Tudung putih tu Ketua Asrama Puteri. Jeng jeng, jangan main-main dengan dorm aku, ada back-up besar tau. Ada bran? Haha. Tapi kitaorang jarang sekali ambik kesempatan. Kekadang ada. :P Ahli kami ada AJK kebajikan dan AJK makanan. Memang jawatan agak berat dan besar. Alhamdulilah.


Saturday Night Fever. Malam yang akan dikenang oleh kami plus senior-senior yang tak sedar nak spm time ni. Malam yang best, semua sporting gila malam ni. Drama tak bertapis pun ada. Geli pun ada. Yang tak best kena marah dengan teacher sebab tak jemput senior datang SNF. Kalau korang nak ke ajak senior datang? Kompem tak ajak jugak memandangkan spm dah dekat. Kitaorang kesian kan dieorg nak bagi masa studi. Cewah. Aspura gedik sebab datang jugak tapi duduk luar pintu. Hee. Kami excited sebab Qikie masuk competiton SNF. Pastu kisah sweet Kak Echa kita. Siapa ingat?


Waktu ni kami lari dari rumah. Haha. Kami mencari taman burung. Teah lah nak poie sangat. Pastu cari punya cari tak jumpa-jumpa. Dah lah penat bawak beg nak balik naik Ktm. Best time makan dekat A&W. Awsem.


Riang raya junior. Semua pakai baju prep je. Tak prepare pun baju lelawa sikit sebab hormat senior. Bagi laluan nak melaram. Punya baik kami ni. Lol. Time raya ni  aku lagi sikit nak langgar Ayam! ( bukan nama sebenar ) *Wink.



Depan kelas mechy. Waktu Adee datang after pindah. Rindu gila ahh. Semua busuk busuk time ni. Haha. Ecah sibuk nak duduk depan sekali. Nak suruh orang kira jerawat dia. :) Adee, kau tak menyesal ke pindah? Tinggalkan kitaorang yang gila ni? Whee. Pehal aku pose duduk ni. Tak pro betullah. Hehh


Jum lawan siapa lagi tinggi lompat? Hehh, kitaorang suka sebab junior dah takde. Form4 kena halau balik cuti. Waktu ni baru lepas beberapa paper kalau tak silap. Happy ahh. ~ding. Mesti gambar Echa kat depan kan? Tak senonoh betul kita lompat.


Chak! Kalau dah nampak camera tu memang automatik jadi camni. Semua pro nak pose camni camtu. Well, Jue's kan. Haha. Nampak tak kegilaan kami? Sayang korang oh.


Ada yang buat peace. Ada macam nak bagi penumbuk. Aku tak pasti time ni pehal. Release tension habis beberapa paper kot. Actly tak sabar nak habiskan semua ni. Penat dah belajar. 



Sudah ku bilang Aishah Zainal mesti nak pose depan sekali. Bukti ada. Waktu ni kitaorang nak buat Catwalk tapi semua macam kayu. Haha.

Kami berbatik. Siapa nampak baju ni, Okay Student ttj. Hormat-hormat. Tabik! Haha. Kalau outing, nampak baju ni. Weh student ttj. Cewah. Bergayakan? Free pose sambil tunggu pagar aspuri buka. Hambik kaw. Candid punya pasal rasa macam nak jatuh dalam lopak tu je. Jue's, 4teen, Civil 3. Kami berjiran.



Together. Always together. Engineers and Accountants to-be.


Waktu prep before nak spm. Ni pun time mood rajin belajar ada. Yang aku ingat, nak dekat-dekat spmlah makin malas aku pergi prep. Aku, Teah, Alin. Muka tak pergi prep. Nasib tesangat baik bila spm tak payah pergi prep pun tarak apa. Yahoo! Gaya Arina macam ajar aku Lukisan. Hoho. Tabik ahh budak Akuan reti Lukisan. Hehh. 


Rasa sekejap je kan? Macam baru semalam jumpa korang. Bila jumpa memang kecoh ahh, tak pandang orang kiri kanan. Tak kisah dah. Kalau bersama tu semua boleh. Bahan memang peberet. Lagi-lagi Ketua Dorm yang selalu kena buli. Pastu suka booo orang. Perasan tak kita jahat dalam diam kan? Okay, sayang korang. Jue's members tak de galang ganti. Cehh. Harap tak lost contact tau.

Yang pergi plkn cepat ahh balik. Nak lepak Term. Tapi baru-baru ni aku dengar Term banjir. Haha. First time dengar Term banjir. Tak boleh nak lepaking. Kita serbu rumah KA ah, Kampung Api-Api. Boleh jumpa pakcik Mazlan. Lol. Anyway, tulus dari hati, sayang gila kat korang. Sangat. 

Terlalu banyak manis dan pahit yang nak cerita. Sebulan nak cerita pun tak habis kat sini. = =' Perasan tak banyak gambar takde? Especially Hari Graduation and Annual Dinner form5 takde? Gambar semua dekat Ain. Tsk. 

Lovely Ibu, Happy Birthday.


No comments:

Post a Comment